close
تبلیغات در اینترنت
وقتی انگور می‌خورید، حتماً هسته‌اش را بجوید

آموزشی ها

خواص روغن هسته‌ی انگور روغن هسته انگور ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و فنولی نسبتاً بالاتری نسبت به سایر روغن‌ها دارد. روغن هسته انگور…

banner
براي اطلاع از آپديت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود

تبلیغات

آموزشی ها

خواص روغن هسته‌ی انگور

روغن هسته انگور ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و فنولی نسبتاً بالاتری نسبت به سایر روغن‌ها دارد.


روغن هسته انگور جزو گران‌قیمت‌ترین روغن‌های موجود در قفسه فروشگاه‌های مواد غذایی است که تا یک سال پیش در کشور ما اصلاً تولید نمی‌شد و تا سال گذشته ایران جزو واردکنندگان این روغن به صورت آماده و بسته‌بندی بود. روغن هسته انگور بیشتر در کشورهایی که این میوه کشت می‌شود مانند فرانسه تولید و به مصرف می‌رسد. این روغن به دلیل قیمت بالا، نتوانسته جای خودش را بین مردم کشور ما به خوبی باز کند اما خیلی‌ها معتقدند خواص فراوان آن به قیمت بالایش می‌چربد و به دلیل همین خواص است که باید آن را در سبد غذایی خانواده گنجاند.

 حالا اینکه چنین ادعایی تا چه حد درست است و اصلاً روغن هسته انگور چطور تهیه می‌شود و چه خواصی دارد، سۆالی است که دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس به آن پاسخ داده‌اند.

 

تولید روغن هسته انگور چگونه است و کار روغن‌کشی از هسته کدام انگورها انجام می‌شود؟

به طور کلی ما دو نوع انگور داریم؛ انگورهای بدون هسته یا با هسته‌های بسیار ریز که به آن‌ها انگور «بی‌هسته» یا «بی‌دانه» گفته می‌شود و انگورهای درشت با هسته‌های نسبتاً درشت. روغن‌کشی از هسته انگورهایی با دانه‌های درشت انجام می‌شود. برای این کار باید هسته این انگورها هنگام فرآوری انگور برای تهیه انواع آب‌میوه‌ها از آن‌ها جدا و جمع‌آوری و بعد با دستگاه‌ها و روش‌های مخصوصی روغن آن‌ها گرفته شود. این روغن با بسته‌بندی مناسبی به بازار فروش راه پیدا می‌کند.

 

تولید روغن هسته انگور در کارخانه‌های داخلی هم انجام می‌شود؟

در حال حاضر بله. تا یک سال پیش روغن هسته انگور را وارد می‌کردیم ولی حدود یک سال است که یکی از کارخانه‌های تولید آب‌میوه، پس از استفاده از انگورهای هسته‌دار برای تولید انواع نوشیدنی، هسته آن‌ها را جدا و روغن هسته انگور ایرانی تهیه می‌کند. کیفیت این روغن مانند روغن‌های خارجی است و در فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی هم می‌توان آن را با برند ایرانی پیدا کرد.

 

چرا روغن هسته انگور از گران‌ترین روغن‌های دنیاست؟

به این دلیل که تولیدکنندگان برای تهیه یک شیشه روغن به تعداد بسیار زیادی هسته انگور نیاز دارند و از آنجا که انگور به اندازه دانه سویا، آفتابگردان یا حتی میوه زیتون کشت نمی‌شود و فراوان نیست، هزینه‌های تولید این روغن خیلی بیشتر از سایر روغن‌هاست. تولیدکننده مجبور است برای داشتن صرفه اقتصادی مناسب، قیمت نهایی محصولش را بالا ببرد پس گران بودن این روغن به دلیل داشتن خواص بیشتر آن نسبت به سایر روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون یا کانولا نیست.

 

روغن هسته انگور را می‌توان برای پخت‌وپز هم استفاده کرد؟

بله، از این روغن می‌توان در تهیه انواع سس و سالاد استفاده کرد یا طبخ غذاها را با آن انجام داد. روغن هسته انگور برای تفت دادن مواد غذایی مختلف هم مناسب است ولی به دلیل گران بودن، استفاده از آن برای پخت‌وپز یا سرخ کردن چندان توصیه نمی‌شود.

از آنجا که روغن هسته انگور حاوی آنتی‌اکسیدان و اسید چرب اولئیک است،

می‌توان از آن برای سرخ کردن هم استفاده کرد؛ حتی اگر روی بسته‌بندی آن

عبارت «مخصوص سرخ کردن» درج نشده باشد. البته بهتر است برای بهره‌مندی

کامل از تمام خواص این روغن، آن را حرارت ندیده مصرف کنید

 

مصرف روغن هسته انگور در کشورهای دیگر هم مانند ایران، محدود است؟

بله، گران بودن این روغن باعث شده مردم دنیا تمایل چندانی به استفاده مستمر از آن نداشته باشند. بیشتر افراد روغن هسته انگور را با هدف بهره بردن از خواص این محصول در سبد غذایی خود می‌گنجانند و سعی می‌کنند با مصرف آن همراه سالاد یا غذا، بیشترین سود را از خوردنش ببرند و برای پخت‌وپز یا سرخ کردن از آن استفاده نمی‌کنند.

 

عبارت «مخصوص سرخ کردن» باید روی بسته‌بندی روغن‌های هسته انگور درج شده باشد تا بتوان از آن به این منظور استفاده کرد یا می‌توان آن را برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کرد؟

از آنجا که روغن هسته انگور حاوی آنتی‌اکسیدان و اسید چرب اولئیک است، می‌توان از آن برای سرخ کردن هم استفاده کرد؛ حتی اگر روی بسته‌بندی آن عبارت «مخصوص سرخ کردن» درج نشده باشد. البته بهتر است برای بهره‌مندی کامل از تمام خواص این روغن، آن را حرارت ندیده مصرف کنید.

 

کمی از خواص روغن هسته انگور و تفاوتش با سایر روغن‌های گیاهی می‌گویید؟

روغن هسته انگور ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و فنولی نسبتاً بالاتری نسبت به سایر روغن‌ها دارد. ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و فنولی در پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری‌ها از جمله ناراحتی‌های قلبی- عروقی و سرطان‌ها نقش مهمی دارند و می‌توانند باعث کاهش تولید رادیکال‌های آزاد هم بشوند. از طرفی اسیدهای چرب امگا 3، 6 و 9 بالاتری در این روغن وجود دارد بنابراین مصرف متعادل آن می‌تواند به ارتقای سطح سلامت کمک کند. هر چه این روغن تازه‌تر باشد، خواص سلامت بخش آن هم بیشتر خواهد بود.

 

می‌توانیم با جویدن هسته انگورهای مختلف، از تمام خواص روغن هسته انگور که به آن‌ها اشاره کردید، بهره‌مند شویم؟

بله، توصیه می‌شود هنگام مصرف انگورهای هسته‌دار، حتماً هسته انگور را بجوید تا از خواص بی‌نظیر روغن موجود در این هسته بهره‌مند شوید. با این کار خواص بسیار بیشتری نسبت به مصرف روغن هسته انگور به بدنتان خواهد رسید.

 

چرا؟

این روغن که با جویدن هسته انار و انگور دریافت می‌شود، کاملاً تازه است و ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و فنولی آن‌ها کاملاً به بدن می‌رسد. وقتی که روغن‌ها کمی می‌مانند، شروع به اکسیده شدن می‌کنند و کمی خواص و ویتامین‌های خود را از دست می‌دهند. ضمن اینکه با جویدن هسته انگور همراه میوه، مقداری فیبر هم به بدن می‌رسد و این فیبر غذایی می‌تواند عاملی برای پیشگیری از ابتلا به یبوست، بیماری‌های قلبی- عروقی و غیرفعال کردن رادیکال‌های آزاد در بدن هم باشد.

 

 

منبع:

 

 

 

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


:: امتياز: نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 0

:: بازديد : 1491
:: برچسب ها : فواید خوردن هسته انگور , روغن هسته انگور , روغن هسته انگور برای سرخ کردن , فواید روغن هسته انگور , جویدن هسته انگور , خواص روغن هسته انگور , روغن هسته انگور گرانقیمترین روغن دنیا , هسته انگور , میوه انگور , تولید روغن هسته انگور , روغن هسته انگور در غذا , هسته انگور سیاه , هسته انگور قرمز ,

:: ارسال شده در: سلامت و رِژیم , خواص میوه و سبزیجات , تغذیه و سلامتی ,
:: مطالب مرتبط: سوزش ادرار در زنان , همه چیز درباره آب درمانی , چهار گيـاه تقـويـت کنـنـده میل جنسـي , طعم‌ غذا در ترک سیگار موثر است , این بیماری ها در پاهایتان نهفته اند!!! , 8 ماده غذایی با خاصیت ضد درد , 7 ماده غذایی مفید برای خانم ها , گوش هایتان خوب نمیشنود؟!؟ , عطسه تان را نخورید ... کر میشوید!!! , خواص ژله ,
نويسنده : Mehdi_ati
تاريخ : [دوشنبه 13 آذر 1391 ] [ 9:18]
ارسال نظر براي اين مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی
آخرين مطالب ارسالي
? زخم سینه در دوران شیردهی تاريخ : دوشنبه 21 بهمن 1392
? بایدها و نبایدهای دعوای زناشویی تاريخ : دوشنبه 21 بهمن 1392
? رنگ سال 2014 تاريخ : دوشنبه 21 بهمن 1392
? لطفا این پنج جمله را به مجردها نگویید!!! تاريخ : جمعه 18 بهمن 1392
? سوزش ادرار در زنان تاريخ : جمعه 18 بهمن 1392
? پیامک روز ولنتاین تاريخ : چهارشنبه 16 بهمن 1392
? راه های افزایش انگیزه تاريخ : چهارشنبه 16 بهمن 1392
? مزوتراپی صورت تاريخ : چهارشنبه 16 بهمن 1392
? نحوه تمیز کردن گل مصنوعی تاريخ : چهارشنبه 16 بهمن 1392
? با این قوانین مد ، خوش تیپ باشیم تاريخ : چهارشنبه 16 بهمن 1392
user
progress عضو شويد

نام کاربری :
رمز عبور :

progress فراموشي رمز عبور؟

progress عضويت سريع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد
ورزشی
آشپزی
هنری
کودکان و کودک داری
خانه داری
خانواده و ازدواج
سلامت و رِژیم
روانشناسی
اطلاعات عمومی
کامپیوتر
دین و معارف
آرایش و زیبایی
فروشگاه
easymoblog آمار مطالب
» کل مطالب : 1131
» کل نظرات : 495
stat آمار کاربران
» افراد آنلاين : 5
» تعداد اعضا : 528

onlineuser کاربران آنلاين

servertime آمار بازديد
» بازديد امروز : 2,889
» بارديد ديروز : 5,199
» ورودي گوگل امروز : 264
» ورودي گوگل ديروز : 398
» بازديد هفته : 19,548
» بازديد ماه : 77,264
» بازديد سال : 77,264
» بازديد کلي : 8,918,632