1. شیوه ی \" پاداش دهی \"
این شیوه زمانی كارآمد است كه كودك قبل از خوابیدن بی قراری می كند و آرام نمی گیرد و شما تصمیم می گیرید كه از یك روش ملایم برای تغییر این شرایط استفاده كنید. این شیوه بر پایه ی \"پاداش دهی\" بنا شده است. كودك را تا تختش همراهی كنید، به او شب به خیر بگویید و او را ببوسید.
نقش والدین در پیشگیری از سیگار كشیدن فرزندان
والدین درمقابله با مصرف سیگار، الكل و مواد مخدر نوجوانان و جوانان، مهم ترین نقش را بر عهده دارند. برقراری ارتباط با فرزندان و بیان انتظارات خانواده درباره مصرف نكردن سیگار و مواد مخدر، دو فعالیت اساسی والدین به شمار می آیند. والدین علاوه بر آنچه در منزل انجام می دهند، می توانند در برنامه های پیشگیری كه در مدرسه انجام می گیرد، شركت كنند. در این مبحث، به بیان نكاتی در زمینه نقش والدین در امر پیشگیری از سیگار كشیدن فرزندان می پردازیم.
كودك پرخاشگر شاید از لحاظ ظاهری با همه كودكان دیگر مدرسه تفاوت خاصی نداشته باشد ولی تهدید كردن، هل دادن، لگد زدن و كتك كاری با همشاگردی ها باعث میشود حد اقل هفتهای یكبار پدر و مادرش مجبور شوند به مدرسه بروند و شكایات معلمان و همشاگردیها را بشنوند.
پرخاشگری و رفتارهای تهاجمی كودكان كه حتی میتواند منجر به آسیب به همشاگردیها شود هم در پسران و هم در دختران مشاهده میشود، اگر چه در دختران نسبت به پسران این پرخاشگری كمتر فیزیكی است و با آسیب جسمانی كمتری همراه است.
اما در هر حال جدای از آسیبهای اخلاقی و اجتماعی دیگری كه خشونت برای او به همراه میآورد، اغلب پرخاشگری باعث حذف آنها از جمع میشود كه این امر نیز مسائل اجتماعی دیگری نیز به دنبال خواهد داشت.
در این مطلب چند نمونه از مهمترین اصولی که شما باید به عنوان پدر یا مادر تا پیش از ورود فرزندتان به مدرسه به او بیاموزید ذکر شده است. با آموختن چنین مسائلی به او کمک می کنید هنگام ورود به اجتماع و در ارتباط با دیگران از ارتباطاتش لذت بیشتری ببرد.
بسیاری از والدین گمان می کنند نیازی نیست به کودکان در سنین پیش از دبستان اصول و ارزش های مهم اخلاقی و انسانی آموخته شود چون آنها کم سن و سال هستند و درک این مسائل برایشان دشوار است یا اینکه آموختن این مسائل را به آموزگاران واگذار می کنند. امروزه بیشتر والدین با فرزندانشان طوری رفتار می کنند که گویی فقط آنها در دنیا اهمیت دارند و بر همه مقدم هستند.
در حالی که این یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که والدین در ارتباط با فرزندانشان مرتکب می شوند و در آینده حتی خودشان نیز گرفتار عواقب چنین رفتار نادرستی خواهند شد. فرزندان شما از لحظه تولد از قدرت فهم و درک برخوردارند و از همان لحظه ورود به دنیا باید تربیت شوند.
در این مطلب چند نمونه از مهمترین اصولی که شما باید به عنوان پدر یا مادر تا پیش از ورود فرزندتان به مدرسه به او بیاموزید ذکر شده است. با آموختن چنین مسائلی به فرزندانتان نه تنها او را آزار نمی دهید بلکه به او کمک می کنید هنگام ورود به اجتماع و در ارتباط با دیگران حتی هم سالانش موفق تر شده و از ارتباطاتش لذت بیشتری ببرد.
والدین ، هیچ گاه اطمینان ندارند که آیا به اجبار کودک را به مدرسه فرستادن کار درستی است یا نه؟ آنها به طور دقیق نمی دانند که آیا کودک ، واقعا احساس ضعف و بیماری کرده یا مثل بسیاری از کودکان که گاهی دلشان نمی خواهد به مدرسه بروند بهانه گیری می کند. در خانه هایی که مدرسه رفتن کودکشان به صورت مشکل در آمده صبحهای زود، مالامال از اشک و دعوا و سر و صداست.
والدین از وعده و وعید دادن به فرزندان خود به چند دلیل استفاده می کنند: برای رشوه دادن به فرزند جهت انجام کاری که خودشان می خواهند، اجتناب از برخورد احتمالی با فرزندشان، ناامید نکردن فرزند و ایجاد امید در او. ولی بچه ها وقتی نوبت به قول می رسد بسیار سمج می شوند و شکستن قول و عهدتان با آنها در واقع اعتماد او به شما را از بین می برد. در اینجا به چند قول و وعده و وعید که معمولاً والدین می دهند (و آنها را می شکنند!) اشاره می کنیم و توصیه هایی برای والدین می آوریم.
آیدین پسر 5 سالهای است که با وجود علاقه بسیار زیادی که به ورزش دارد، نمیتواند در هیچکلاس ورزشیای شرکت کند. مهمترین دلیل آن هم این است که خجالت میکشد. یک بار مادر آیدین سعی کرد او را در یک کلاس ثبتنام کند، اما او مدام گوشه کلاس میایستاد و با هیچ کدام از بچهها و مربی ارتباط برقرار نمیکرد طوری که مادر آیدین دیگر نتوانست او را به کلاس ببرد.
آیا می دانید لحن صدایی که ما (چه بزرگسال و چه کودک) به کار می بریم پس از مدتی، برایمان عادت می شود. این عادت، نه فقط در صدای ما بلکه در نحوه زندگی و رفتارمان نیز اثر می گذارد! نق نق کردن، معمولا برای اظهار شکایت و جلب توجه شروع می شود و اگر به نق نق های کودکان بی اعتنا باشیم فردی غرغرو و همیشه شاکی تحویل جامعه می دهیم.
دغدغه بیشتر والدین جوان این است که فرزندانی مستقل و متکی به نفس تربیت کنند و این همان مسألهای است که در « فرزندپروری » این هفته به آن پرداختهایم. دکتر نسرین امیری، فوقتخصص روانپزشکی کودکان و عضو هیأتعلمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در کنار توصیههایش به والدین جوان، به آنها هشدار میدهد که پرتوقع بودن بچههایتان را به حساب اعتمادبهنفسشان نگذارید!
برای تقویت حواس کودک وسایل و بازیهای گوناگونی وجود دارد اما هیچ کدام به اندازه آنچه در طبیعت یافت میشود، نمیتواند آموزنده و جالب توجه باشد.
تعداد صفحات : 5