close
تبلیغات در اینترنت
نکته های بهداشتی هنگام شست و شوی میوه و سبزیجات

آموزشی ها

تابستان فصل سبزی و میوه های تازه است. این گروه از مواد غذایی فواید زیادی دارند و کارشناسان تغذیه توصیه می کنند روزانه ۵ سهم از آنها را در برنامه…

banner
براي اطلاع از آپديت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود

تبلیغات

آموزشی ها

تابستان فصل سبزی و میوه های تازه است. این گروه از مواد غذایی فواید زیادی دارند و کارشناسان تغذیه توصیه می کنند روزانه ۵ سهم از آنها را در برنامه غذایی بگنجانیم اما گاهی بی توجهی به نکته های بهداشتی هنگام خرید، شستشو و نگهداری این مواد باعث ایجاد مسمومیت غذایی می شود…

برای پیشگیری از بروز این مشکل و آشنایی با بهترین روش شستن میوه و سبزی این مطلب را بخوانید.

طبق آمار، در اثر مصرف غذاهای آلوده به باکتری های بیماری زا، سالانه حدود ۴۸میلیون نفر بیمار و ۱۲۸هزار نفر در بیمارستان بستری می شوند و ۳هزار نفر جانشان را از دست می دهند. بیشتر این افراد می دانند برای پیشگیری از ابتلا به بیماری ها باید مواد غذایی با منشأ حیوانی را با دقت مصرف کنند اما بسیاری از این موضوع که میوه و سبزی تازه هم می توانند علت شیوع مسمومیت های غذایی باشند، بی اطلاع اند و روش صحیح شستشوی آنها را نمی دانند.

● روش های شستشوی رایج

محققان سازمان غذا و داروی آمریکا در یک بررسی روش های مختلف شستن میوه را با هم مقایسه کردند و ۴روش شستشو با صابون ضدباکتری (این روش را متخصصان ایمنی غذا توصیه نمی کنند)، استفاده از محلول رقیق سرکه (یک قسمت سرکه و ۳ قسمت آب) و سپس شستن با آب، ساییدن با فرچه و شستن با آب ساده بررسی شد. سپس از هر ۴گروه، تعدادی میوه به صورت نمونه انتخاب و پس از چند روز تعداد کلونی های باکتری آنها آزمایش شد. نتیجه نشان داد شستن میوه ها با فرچه ۸۵درصد (کمی کمتر از شستن با آب) باکتری ها را از بین می برد اما بهترین روش استفاده از محلول رقیق شده سرکه است که می تواند ۹۸درصد باکتری ها را از بین ببرد.

● شستشو با محلول سرکه

برای شستن میوه و سبزی با محلول سرکه، باید یک ظرف مخصوص اسپری را با ۳فنجان آب و یک فنجان سرکه پر و سطح میوه را با این محلول آغشته کنید و سپس با آب سرد بشویید. آب سرد، باقیمانده طعم و بوی سرکه را از بین می برد و فرایند شستن را به پایان می رساند. این کار حدود ۳۰ثانیه زمان می برد. البته این روش برای میوه هایی با سطح صاف خیلی مناسب است ولی سبزی هایی مانند بروکلی، برگ کاهو و اسفناج را که شستنشان کمی سخت تر است، در محلول سرکه بخیسانید مثلا برگ های کاهو را جدا کنید و در یک تشت بزرگ حاوی محلول سرکه قرار دهید.

تحقیقات انجام شده در مرکز تحقیقات بهداشت محیط و کشاورزی آمریکا نیز نشان داده است شستن میوه و سبزی در محلول رقیق سرکه و آب در مقایسه با شستن میوه با آب بهتر است. نتایج این تحقیق نشان می دهد خیساندن میوه ها در محلول سرکه و تمیز کردن سطحشان با فرچه می تواند ۹۸درصد باکتری ها را از بین ببرد. پیشنهاد می شود سبزی هایی مانند بروکلی و کاهو را ۲دقیقه در محلول آب و سرکه خیس کنید و پس از شستن سبزی، ظرفشان را نیز به دقت بشویید.

● ۱۱ توصیه بهداشتی

طبق هشدار متخصصان سازمان غذا و داروی آمریکا، میوه و سبزی ها هنگام رشد در مزرعه ممکن است با حیوانات، مواد خطرناک موجود در آب و خاک و بهداشت نامناسب کارگران و کشاورزان آلوده شوند. انتقال این محصولات بعد از برداشت نیز خطر آلودگی را افزایش می دهد. آلودگی می تواند بعد از خرید محصول و هنگام تهیه غذا و با نگهداری نامناسب هم اتفاق بیفتد بنابراین متخصصان این سازمان توصیه می کنند میوه ها و سبزی هایی که له یا خراب شده اند (احتمال رشد باکتری در این قسمت ها بیشتر است) انتخاب نکنید و سبزی های خردشده مانند برگ های خرد شده کاهو یا برش های هندوانه را در یخچال نگهداری کنید. اینها توصیه های دیگر این متخصصان است:

۱. قبل و بعد از شستشو و آماده کردن میوه و سبزی های تازه، دست هایتان را ۲۰ ثانیه با آب گرم و صابون بشویید. این توصیه قدیمی هنوز بهترین راه برای پیشگیری از بیماری هاست.

۲. سطح میوه و سبزی را به آرامی زیر شیر آب بشویید. لازم نیست برای این کار از صابون یا محصولات شوینده استفاده کنید اما می توانید سرکه و حتی آبلیمو در آب بریزید.

۳. قبل از پوست کندن، میوه و سبزی را بشویید تا باکتری ها از چاقو به میوه یا سبزی منتقل نشوند.

۴. سطح خیار و هندوانه را با فرچه مخصوص خوب تمیز کنید.

۵. برای کاهش آلودگی و پیشگیری از رشد و تکثیر باکتری هایی که ممکن است هنوز روی سطح میوه و سبزی وجود داشته باشند، پس از شستن، میوه را با دستمال یا حوله کاغذی تمیز خشک کنید.

۶. با توجه به اینکه ممکن است باکتری ها از زمان شکوفه زدن میوه روی درخت وجود داشته باشند، بعد از شستن دو سر میوه را ببرید.

۷. برگ های بیرونی کلم و کاهو را دور بریزید.

۸. ظرف ها را ضدعفونی کنید. تخته آشپزخانه و سطوحی که مواد غذایی با آنها تماس داشته اند، با آب گرم و صابون بشویید زیرا باکتری ها ممکن است از یک غذا به غذای دیگر منتقل شوند. برای ضدعفونی کردن نیز از یک قاشق چایخوری محلول سفیدکننده در یک لیتر آب استفاده کنید. در مورد وسایلی که با گوشت خام در تماس اند این محلول باید حدود ۱۰دقیقه روی سطح مورد نظر باقی بماند.

۹. گوشت خام را جدا و در کیسه پلاستیکی نگه دارید و مراقب باشید خونابه آن روی میوه ها و سبزی هایی که خام مصرف می شوند، نریزد.

۱۰. برای بریدن و خردکردن گوشت، میوه و سبزی از چاقوی جدا استفاده کنید.

۱۱. دمای سرد از تکثیر بسیاری باکتری های بیماری زا جلوگیری می کند بنابراین همواره میوه، سبزی و سایر غذاهای فاسدشدنی را در ظرف تمیز دردار در یخچال و در دمای زیر ۵ درجه سانتی گراد نگهداری کنید.
        
    
    
منبع: ریدرزدایجست
ترجمه: فرزانه فولادبند     

منبع:ایران ویج


:: امتياز: نتيجه : 5 امتياز توسط 5 نفر مجموع امتياز : 10

:: بازديد : 1399
:: برچسب ها : نکته های بهداشتی هنگام شست و شوی میوه و سبزیجات , قبل از پوست کندن، میوه و سبزی را بشویید , آموزش شستن سبزیجات , آموزش شستن میوه ها , موارد شستن سبزیجات , موارد شستن میوه ها , توصیه بهداشتی , هشدار های بهداشتی , نکته های بهداشتی , تغذیه و سلامت , سایت آموزشی ها , شستشو با محلول سرکه , روش های شستشوی رایج , روش های شستشوی میوه ها , روش های شستوشوی سبزیجات ,

:: ارسال شده در: خواص میوه و سبزیجات ,
:: مطالب مرتبط: چهار گيـاه تقـويـت کنـنـده میل جنسـي , 8 ماده غذایی با خاصیت ضد درد , فواید بادام تلخ , خواص درمانی زرشک , هر روز سبزیجات مصرف کنید!!! , گیاهی مفید برای رفع عطش , با خیال راحت سیر بخورید!!! , ضد آفتاب های خوراکی!!! , خواص نخود فرنگی , با این مواد غذایی بدنتان را سم زدایی کنید! ,
نويسنده : علی حسین
تاريخ : [چهارشنبه 01 آذر 1391 ] [ 11:30]
ارسال نظر براي اين مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی
آخرين مطالب ارسالي
? زخم سینه در دوران شیردهی تاريخ : دوشنبه 21 بهمن 1392
? بایدها و نبایدهای دعوای زناشویی تاريخ : دوشنبه 21 بهمن 1392
? رنگ سال 2014 تاريخ : دوشنبه 21 بهمن 1392
? لطفا این پنج جمله را به مجردها نگویید!!! تاريخ : جمعه 18 بهمن 1392
? سوزش ادرار در زنان تاريخ : جمعه 18 بهمن 1392
? پیامک روز ولنتاین تاريخ : چهارشنبه 16 بهمن 1392
? راه های افزایش انگیزه تاريخ : چهارشنبه 16 بهمن 1392
? مزوتراپی صورت تاريخ : چهارشنبه 16 بهمن 1392
? نحوه تمیز کردن گل مصنوعی تاريخ : چهارشنبه 16 بهمن 1392
? با این قوانین مد ، خوش تیپ باشیم تاريخ : چهارشنبه 16 بهمن 1392
user
progress عضو شويد

نام کاربری :
رمز عبور :

progress فراموشي رمز عبور؟

progress عضويت سريع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد
ورزشی
آشپزی
هنری
کودکان و کودک داری
خانه داری
خانواده و ازدواج
سلامت و رِژیم
روانشناسی
اطلاعات عمومی
کامپیوتر
دین و معارف
آرایش و زیبایی
فروشگاه
easymoblog آمار مطالب
» کل مطالب : 1131
» کل نظرات : 495
stat آمار کاربران
» افراد آنلاين : 5
» تعداد اعضا : 528

onlineuser کاربران آنلاين

servertime آمار بازديد
» بازديد امروز : 2,899
» بارديد ديروز : 5,199
» ورودي گوگل امروز : 264
» ورودي گوگل ديروز : 398
» بازديد هفته : 19,558
» بازديد ماه : 77,274
» بازديد سال : 77,274
» بازديد کلي : 8,918,642