مواد اولیه :
گوشت گردن گوساله و گوسفند بدون استخوان | يك كيلوگرم |
چربي گوسفند(دنبه) چرخ شده | 500 گرم |
پياز چرخ شده و بلغور گندم و برنج گرده يا نيمه | 300 گرم |
لوبيا سفيد و لوبيا چيتي و ماش و نخود | 200 گرم |
پودر جوز هندي | سه قاشق غذاخوري |
پودر زنجبيل ، پودر هل | يك قاشق غذاخوري |
فلفل سياه | يك قاشق چايخوري |
روغن مايع | 10 قاشق غذاخوري |
نمك | به ميزان لازم |
طرز تهيه:
اين غذا جزو اصليترين غذاهاي مشهد محسوب شده و بر سر سفره اغلب مشهديها به ويژه در مهمانيهاي آنها ديده ميشود.
ابتدا حبوبات را يك روز قبل خيس كرده و بعد آبپز ميكنيم پس از نرم شدن مواد آنها را مانند برنج آبكش ميكنيم. چربي گوسفند و پياز چرخ شده را داخل ظرفي ميريزيم. گوشتها را با آنها ميجوشانيم تا كاملا پخته شود. سپس استخوانهاي گردن را از گوشت جدا ميكنيم. حبوبات را داخل ظرف گوشت ريخته و مرتب هم ميزنيم تا زماني كه كاملا از هم باز شود و حالت خامي خود را از دست بدهد. ادويهها، نمك، بلغور و برنج را با هم مخلوط كرده و به مواد اضافه ميكنيم و مجددا به مدت سه ساعت ميگذاريم بجوشد. بعد از اينكه كاملا مواد پخت روغن را افزوده و آن را به مدت يك ساعت مانند برنج با دماي بسيار پايين به حالت دم ميگذاريم.
منبع : sooran.com